Зошто треба да ги обоите за белиот ентериер да добие нов изглед

Одвреме навреме, на сите ни станува здодевен и монотон домот, дури и ако кога сме го уредувале сме му посветиле многу внимание на ентериерот.

Во такви моменти, сигурно помислувате дека ви е потребна некоја голема промена, или пак целосно кречење и менување на боите, но не секогаш е така.

Понекогаш, доволно е да ја смените бојата само на неколку ситници од ентериерот за домот да добие нов и свеж изглед.

Ѕидови

Ако сите ѕидови во собата се целосно бели или со светла нијанса, тогаш ви е потребно да додадете акцент на еден од ѕидовите. Обојте го во светла и впечатлива боја и целиот ентериер ќе добие нов изглед.

Таван

Доколку сакате промена, но боење на ѕидовите не е една од тие опции, тогаш дајте му акцент на таванот. Обојте го во друга боја од останатите ѕидови и веднаш ќе внесете „нов живот“ во познатиот ентериер.

Leave a Reply